Despre noi

Despre Casa Hrisicos

Combinând „decorul vechi” cu elementele moderne, hotelul este extrem de tehnologizat, capabil să satisfacă orice solicitare și așteptare a clienților noștri.

Hotelul Casa Hrisicos

Casa Hrisicos este poate unul dintre cele mai cunoscute cazuri de transformare a unei clădiri istorice în spații de cazare moderne.

Clădirea este recunoscută instantaneu pentru stilul eclectic, elementele neoclasice dominante, dar si sugestiile profunde ale stilului Art Nouveau. Actualul hotel de 4 stele din Piața Ovidiu s-a aflat într-un raport armonios cu viitoarele edificii de sorginte și influență vieneză.

Cu toate acestea, dezvoltatorii s-au confruntat cu o problemă de echilibrare. Nu numai că trebuiau să se asigure că design-ul lor respectă cele mai recente reglementări în materie de construcții, ci trebuie să satisfacă cerințele organizațiilor de patrimoniu pentru a păstra anumite caracteristici istorice.

Proiectanții au propus astfel dotarea celor două intrări principale, către restaurant și către recepție și hotel, cu copertine și uși, realizate din fier și sticlă securizată, în stil Art Nouveau, și în acord cu elementele stilistice ale construcției inițiale.

Ideea Hotelului Casa Hrisicos a fost concepută pentru a crea o combinație perfectă între arhitectura modernă și istorică.

Istoria clădirii

Casa Hrisicos

Casa a fost gândită de către arhitectul francez Louis Givert într-un stil eclectic ce îmbină neoclasicismul cu tendințe de Art Nouveau. Primele scrieri despre această clădire dateaza de mai bine de un secol, istoricul ei fiind descris de Dr. Doina Pauleanu în „Constanţa 1878 – 1928” (editura Arcade, 2006):

Elaborând planul casei Hrisicos ca imobil de legatură și element ordonator al unui spațiu nodal, Givért oferă, fară a-şi fi propus un asemenea obiectiv și fără a anticipa, o contrapondere a viitoarelor edificii de sorginte şi influenţă vieneză.”

Cu excepția unor lucrări de reabilitare, arhitectură și aproape toate detaliile se păstrează și astăzi, deși clădirea a trăit istoriile succesive ale orașului având mai multe destinații de-a lungul timpului, atât restaurant cât și sediu pentru diferite bănci.

Episoade istorice de la

Casa Hrisicos

Fiind un hotel central în Constanța, Casa Hrisicos se bucură de o îndelungată și controversată istorie.

Episod 1

Gheorghe Hrisicos

Însuși proprietarul clădirii Casa Hrisicos, Gheorghe Hrisicos, a asigurat un renume sonor pe care nicio altă clădire din oraș nu îl are, prin scandalul în care a fost implicat…

Episod 2

Casa Hrisicos, destinație de top

Imobilul a deservit ca și hotel elegant și restaurant cu bucătărie pescărească și internațională. Casa Hrisicos, impunătoare…

Episod 3

Caragiale și birjarii la Casa Hrisicos

Exista multe povesti ce au avut loc la Casa Hrisicos si care au intrat in legenda. Una dintre acestea, la care avem acces datorită…

Episod 4

Casa Hrisicos, sediu de Bancă

In perioada Interbelica Casa Hrisicos a iesit din planul de restaurant si hotel si a devenit sediul Bancii Populare Steagul Dobrogei…

Episod 5

Al doilea Război Mondial

Clădirea Casa Hrisicos a participat neclintită la momente cruciale în istoria României printre care și cel de-al doilea Război Mondial…

Episod 6

Casa Hrisicos, din nou sediu de bancă

După Revoluție, Casa Hrisicos a găzduit sediul Băncii Române de Comerț Exterior și mai apoi Băncii Comerciale Române….

Episod 7

Reintrăm în circuitul restaurantelor cu renume istoric

De aici, ducem noi povestea mai departe reabilitând această valoare a Constanței…

Logo oficial Casa Hrisicos

Înscrie-te la newsletter!

Date

Contact