Casa Hrisicos, cunoscuta cladire din Piata Ovidiu, a fost transformata intr-un elegant restaurant si redeschisa publicului, dupa aproape 100 de ani.
Renovarea cladirii a fost inceputa de catre Dragos Panait, Director Executiv Red Angus si The Beef Club din Bucuresti, care a transformat-o intr-un concept nou si modern de bucatarie: high-end bistro.
„High-end bistro inseamna un spatiu primitor unde oamenii pot veni sa manance ceva usor, nu trebuie sa fie neaparat un meniu complet, 2-3 feluri de mancare. Poate sa fie o simpla salata, o supa sau niste paste cu ingrediente foarte bine alese. Desi din exterior cladirea este foarte impresionanta, nu vream sa dam impresia ca este inaccesibila la nivel de pret. Ne dorim sa pastram o imbinare intre gust, portii bine alese, si preturi accesibile.Casa Hrisicos este o cladire istorica. Pentru ca respectam istoria ei si a orasului, s-a hotarat ca ea sa pastreze amintirea secolului trecut. Desi este renovata, totusi a cristalizat in interiorul ei eleganta perioadei interbelice. Am vrut sa cream ceva diferit de ceea ce ofera Constanta acum, ceva ce devine un liant intre o lume a povestilor si o lume moderna. Am vrut sa fie aceeasi cladire, cu servire ireprosabilasi cu un meniu fresh, bazat pe peste si fructe de mare, care sa imbine condimente si influente din intreaga lume”, a declarat Michele Mingozzi, chef-ul cu experienta internationala in restaurante cu stele Michelin, acum semnand meniul resturantului Casa Hrisicos, dar si pe cel al restaurantelor Red Angus si The Beef Club din Bucuresti.
Inaugurarea restaurantului a avut loc pe data de 28 iulie 2016, momentul fiind marcat de piesa de teatru “Conu’ Iancu, la Casa Hrisicos”, inspirata din operele lui Ion Luca Caragiale, oaspete frecvent al celebrului restaurant.
Gandita de arhitectul L. Givert si construitain anii 1900, Casa Hrisicos se desprinde din peisajul citadin prin stilul eclectic, cu accente Art Nouveau. Renumele insa i-a fost redat de clientela de elita pe care o avea la vremea aceea: Ion Luca Caragiale, Take Ionescu, Al Vlahutasi Barbu Stefanescu Delavrancea.